Hos Ællingerne

01-Juli-2020

 

Lidt om hvad vi laver her hos ællingerne.

 

Jeg synes det at have et job, hvor jeg arbejder med børn, er verdens bedste, da de giver så meget igen. Det at kunne følge med og være en del af deres nysgerrighed, glæde, de første skridt, lyde der bliver til ord, smil, latter, alle de kram de giver, eller når deres lille hånd finder min og meget mere...

 

For mig er indbegrebet af en god barndom, at der skal være masser af tid og muligheder for leg og omsorg.

 

Hos mig er vi en hel del ude, da frisk luft giver dejlige røde æblekinder og masser af inspiration til sjov og leg. Vi bruger også meget tid på at studere, og at få stillet noget af vores nysgerrighed på de små, som store dyr vi ser eller møder. Vi studere dem, hvilke dyr er det? Lytter til hvilke lyde de siger, hvor store de er, hvilke farver de har, hvor de bor og hvad de mon spiser?

 

Vi får sand under neglene eller i håret, når vi laver de lækreste sandkager, som I helt sikkert vil blive tilbudt en masse af, hvis vi er ude når I kommer.

 

Ved mig vil der være masser af fysisk aktivitet, så vi få trænet vores motorik. Udenfor kan det feks. være ved at gå, løbe, hoppe, køre scooter, kravle op på rutsjebanen, eller lave små forhindringsbaner. Når vi er på tur, kan det være at finde små bakker eller ujævne, bløde underlag at gå, løbe eller kravle på.

 

Indendørs kan det også være at lave små forhindringsbaner, danse og tumle rundt.

 

Vi synger, laver sanglege, øver rim og remser og læser meget. Jeg mener, det styrker børnene i at udvikle deres sprog, på en sjov og lærig måde, da det bliver leget og sunget ind.

 

Jeg vægter det at være selvhjulpen rigtig højt, da det styrker ens kerne/selvtillid, når det f.eks endelig lykkes selv at tage regnbukserne på. Så I kan godt møde jeres barn med regnbukserne lukket bagpå. 🙂

 

Vi øver os I at være modige, f.eks turde at kravle op af trinene til rutshebanen, selv glide ned af den eller røre den lille bille/regnorm. Det kan også være at smage, lugte, føle på madvare eller ting, vi ikke har prøvet før. Har før haft små sommerfuglelaver, hvor vi fulgte med i deres vækst, til den dag de blev smukke sommerfugle, som vi kunne sende ud i verden. Det var de og jeg meget begejstret for, så det skal da prøves igen. Ligeledes såer vi nogen gange radisser, ærter, jordbær og blomster, som vi vander, ser vokse, dufter, mærker og smager på.

 

Over hele dagen øver vi os i turtagning, at være en god ven, dele, hjælpe hinanden eller trøste en ven der har behov for det.

 

Alt efter børnenes alder, laver vi forskellige små kreative ting.

 

Det er også vigtigt at have tid til bare at slappe af og få ro i hoved og krop, da den arbejder på at lære nyt hele tiden. Det kan foregå ved at ligge på en madres og lytte til stille musik, hvor børnene og jeg massere hinanden, på ryggen med små massagebolde. Det kan også være ved at sidde stille og læse eller bare sidde, ligge så man kan mærke sit hjerte banke og få ro på sine tanker.

 

I de forskellige aktiviteter vi laver, kommer vi rundt om de fire områder, der er i dannelsesrejsen, som er: *Vedholdenhed *Nysgerrighed *Mod og *Medmenneskelighed. De fire punkter, hjælper børnene til at udvikle deres personlige og sociale kompetencer. Og det arbejdes der med videre i børnehaven, skolen og klub.

 

Hos mig får børnene en voksen, der er nærværende, der kan lide at fjolle, er omsorgsfuld, altid klar med kram, og jeg gør alt, jeg kan for at se, høre, omfagne, anderkende og møde hvert barn, lige der hvor barnet er. De vil møde hjemlig trykhed, små dagligdags gøremål, de kan være en del af, så som at hjælpe med at dække bord, feje fliserne eller når legetøjet trænger til en vask.

 

For mig betyder et godt samarbejde med jer forældre utroligt meget, for med et godt samarbejde og åbenhed, giver det de bedste muligheder, for at vi sammen kan skabe tryghed, og en god dag for jeres guldklump imens I er på job. I er altid velkommen til at spørge ind, hvis der er noget I undre jer over, jeg gør eller ikke gør, eller komme med ideer. 

 

Dagens rytme.

 

Børn der kommer inden kl. 7.30, som ikke har fået morgenmad kan få tilbudt grød, boller el. havregryn. Der serveres vand til.

 

Har man brug for en formiddagslur forsøges det at blive mellem kl 07.00 - 08.30.

 

Mellem kl. 8.30-9.00 formiddagsmad. Det kan være boller og frugt. Der serveres vand til.

 

Børnene skal være her senest kl. 9.00, så vi har mulighed for at komme på tur, hvis vi vil det, så ved I at jeres barn kommer senere eller holder en fridag bedes I sige det. Det er også muligt at aflevere barnet, der hvor turen går hen.

 

Går vi ikke på tur, leger vi meget i haven, på værelset el. laver kreative ting.

 

Vi spiser frokost ca. Kl. 10.30, der får vi rugbrød med forskelligt pålæg og grønt til. Nogen gange kan der serveres varmt mad. Vi får mælk og vand til.

 

Alt efter børnes alder og behov puttes der mellem kl. 11.30-12.00. Jeg prøver at få lavet ens soverytmer for børnene, så de får mest muligt ud af hinanden socialt.

 

Børnene sover så længe de kan, og vi spiser eftermiddagsmad. Der får vi boller og frugt og serveres vand til.

 

Når vi er færdige, leger vi enten ude i haven el. på værelset til børnene bliver hentet.

 

Fordele ved at vælge privatpasningsordning:

 

-Vi vælger hinanden👍

 

-Jeg er godkendt af Odense kommune, og tilbyder pasning af børn fra 6 måneder - 2,10 år. -Får årligt besøg af kommunen for at tjekke mit hjem.

 

-Mulighed for at resevere plads, så I i god tid ved hvor jeres kæreste eje skal passes, når I er på job og derved få ro på til at nyde den første helt unikke tid sammen. Der er stor chance for at kunne få en søskende ind også.

 

-Vi kan helt selv planlægge vores dag, der er ingenting, som vi skal. Så jeg kan planlægge dagen bedst muligt for hele børnegruppen.

 

-Samme omsorgsperson hele dagen.

 

-Ingen gæstebørn.

 

-Ingen legestue, så færre børn som kan smitte hinanden.

 

 

Se Facebook privatpasningsordning-ællingerne der bliver ofte lagt billeder ind om hvad vi går og laver.